مقایسه پاسپورت دومینیکا و ترکیه

در سال های اخیر پاسپورت و تابعیت دوم، متقاضیان بسیاری را در سراسر دنیا به اقدام و اخذ آن ترغیب کرده است. همان طور که می دانید پاسپورت برخی کشورها از جمله ایران، از رتبه پایینی در شاخص رتبه بندی گذرنامه برخوردار می باشد

این بدین معناست که افراد برای سفر به بیشتر کشور ها، نیاز به اخذ ویزا دارند. پروسه دریافت ویزا مراحل دشوار و پرهزینه ای به دنبال دارد که اهمیت نیاز به اخذ پاسپورت دوم را، بیش از پیش نمایان می کند.

از دهه ۹۰ میلادی ، تعدادی از کشورها با اعطای تابعیت و پاسپورت دوم از طریق سرمایه گذاری، افراد بسیاری را جذب این برنامه اقتصادی کرده اند.

به بیان دیگر افراد با تزریق سرمایه در کشور مورد نظر، تابعیت و پاسپورت آن کشور را دریافت کرده و از مزایای آن بهره مند می شوند.

انواع سرمایه گذاری برای دریافت تابعیت دوم

سرمایه گذاری مالی به چند روش امکان پذیر است.متقاضیان می توانند با کمک به دولت و یا خرید ملک و همچنین سرمایه گذاری برای ایجاد کسب و کار و یا استارت آپ ،اقدام به دریافت شهروندی و پاسپورت دوم کنند.

مقادیر سرمایه گذاری در کشورهای مختلف متفاوت می باشد، در نتیجه یافتن کشوری که با کمترین میزان سرمایه گذاری با تابعیت متقاضیان موافقت می کنند از اهمیت بالایی برخوردار است.

مقایسه پاسپورت ترکیه و پاسپورت دومینیکا

در چند سال اخیر افراد زیادی با سرمایه گذاری از طریق خرید ملک در ترکیه موفق به دریافت پاسپورت دوم شده اند .اخذ پاسپورت این کشور دارای مزایای بی شماری می باشد که باعث ترغیب متقاضیان شده است اما در مقایسه با مزایای پاسپورت دومینیکا، ویژگی های چشمگیری ندارد. در این بخش به چند تفاوت اصلی و مهم این دو پاسپورت می پردازیم.

اعتبار پاسپورت

پاسپورت دومینیکا دارای رتبه ۳۴ و ترکیه ۵۶ می باشد که این خود نشان دهنده میزان اعتبار پاسپورت دومینیکا در مقایسه با پاسپورت ترکیه است.

تعداد کشورهای بدون نیاز به ویزا

یکی دیگر از مهم ترین تفاوت های این دو، تعداد کشور هایی هست که بدون نیاز به ویزا می توان سفر کرد. دارندگان پاسپورت دومینیکا می توانند به بیش از ۱۴۰ کشور دنیا بدون ویزا سفر کنند، این در حالی ست که با پاسپورت ترکیه فقط مجاز به سفر بدون ویزا به ۱۱۱ کشور هستند.

مهم ترین کشورها در لیست کشورهای بدون نیاز به ویزا برای پاسپورت دومینیکا، کشورهای اروپایی نظیر سوئیس، ایتالیا، آلمان، اسپانیا، اتریش، هلند و بیش از ۳۰ کشور دیگر اروپایی و همچنین انگلستان، می باشند.

اما پاسپورت ترکیه این امکان را به دارندگان آن نمی دهد که مجاز به سفر بدون ویزا به کشور های حوزه شنگن و البته انگلستان  باشند.

حداقل میزان سرمایه گذاری

یکی دیگر از ویژگی های منحصر به فرد و قابل توجه پاسپورت دومینیکا در مقایسه با دیگر کشورها، تنوع در برنامه تابعیت اقتصادی این کشور است. به این شکل که متقاضیان می توانند تنها با اهدای ۱۰۰ هزار دلار به دولت دومینیکا، پاسپورت و تابعیت را اخذ کنند. همچنین یکی دیگر از این روش ها، خرید ملک به ارزش ۲۰۰ هزار دلار می باشد.

کشور ترکیه تنها روش سرمایه گذاری را خرید ملک معرفی کرده است و حداقل میزان سرمایه برای خرید ملک را ۲۵۰ هزار دلار در نظر گرفته است که این در مقایسه با دومینیکا با توجه به تورم بالا در اقتصاد کشور ما، مبلغ قابل توجهی می باشد.

در کشور ترکیه با سرمایه گذاری کمتر از مبلغ فوق و خرید ملک با مبالغ کمتر از ۲۵۰ هزار دلار، افراد مجاز به دریافت تابعیت و پاسپورت نمی باشند و فقط می توانند به صورت کوتاه مدت اقامت داشته باشند.

اجازه کار و زندگی در چندین کشور

کشور دومینیکا در حوزه کشورهای کارائیب واقع شده است. همان طور که پیش تر اشاره شد، پس از اخذ پاسپورت دومینیکا شما قادر هستید به بیش از ۱۴۰ کشور دنیا بدون ویزا سفر کنید.

ولی نکته قابل توجه اینجاست که شما همچنین مجاز به زندگی ،تحصیل و اشتغال در ۱۵ کشور کارائیب نظیر باهاماس، باربادوس، جمهوری دومینیکن، گرانادا، هائیتی و … می باشید. این موضوع یکی دیگر از برتری های پاسپورت دومینیکا را در مقایسه با پاسپورت ترکیه نشان می دهد.

میزان تسلط به زبان

زبان رسمی و رایج در کشور ترکیه، ترکی استانبولی است.

زبان رسمی در دومینیکا، انگلیسی می باشد که زبان رایج دنیاست و همه افراد تا حدودی با آن آشنایی دارند ، اما با این حال شما نیاز به دانش زبان انگلیسی ندارید و از ملزومات شرایط اقدام به اخذ پاسپورت دومینیکا نمی باشد.

اعطای تابعیت به افراد وابسته

متقاضی اصلی با اخذ پاسپورت دومینیکا می تواند برای همسر ، فرزندان زیر ۳۰ سال و همچنین پدر و مادر درخواست تابعیت و دریافت پاسپورت را ارائه دهد. اما با پاسپورت ترکیه متقاضی اصلی فقط مجاز به دریافت پاسپورت برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال می باشد که این یکی دیگر از معایب این پاسپورت در مقایسه با پاسپورت دومینیکا می باشد.

معافیت های مالیاتی

مالیات در کشور ترکیه به عنوان یکی از منابع مهم مالی به حساب می آید و می توان از آن به عنوان ارکان اصلی اقتصاد این کشور نام برد.

شهروندان و افراد دارای اقامت ترکیه باید هر 3 ماه یکبار اظهارنامه مالیاتی پر کنند و به وظایف مالیاتی خود در این کشور عمل نمایند. مالیات در این کشور  شامل 3 مورد زیر می شود:

مالیات بر درآمد.
مالیات بر دارایی.
مالیات بر هزینه.

کشور دومینیکا در زمینه مالیات بر دارایی، قوانین سختگیرانه ای را به متقاضیان پاسپورت و شهروندی خود تحمیل نمی کند و افراد تا ۲۵ سال معاف از مالیات می باشند که نکته بسیار حائز اهمیتی می باشد.

عدم نیاز به حضور فیزیکی

ویژگی دیگری که مراحل اخذ پاسپورت دومینیکا نسبت به کشورهای دیگر دارد، این است که دومینیکا تنها کشوری ست که به متقاضیان این امکان را می دهد بدون حضور فیزیکی، برای درخواست تابعیت و پاسپورت اقدام کنند.

با توجه به نکاتی که در این بخش به آن پرداختیم، پاسپورت دومینیکا یکی از ارزان ترین پاسپورت های دوم در دنیا می باشد که با مزیت های بسیاری که به شهروندان خود ارائه می دهد، بهترین و مناسب ترین گزینه برای متقاضیان است.