فواید کرفس برای سلامتی

کرفس یکی از سبزیجات محبوب است که تقریبا در همه سینی های سبزیجات و در کنار بسیاری از بشقاب های غذا یافت می شود. شاید این محبوبیت به خاطر کم کالری بودن آن است اما بهتر است بدانید کرفس علاوه بر این که کالری کمی دارد، سرشار از آنتی اکسیدان بوده و فواید بسیاری برای سلامت بدن دارد.

ممکن است کرفس یک طعم هیجان‌انگیز را ارائه نکند، اما مواد مغذی و فواید کرفس به قدری زیاد هست که بتواند طعم آن را جبران کند. علاوه بر این، ملایم بودن طعم و عطر کرفس می تواند یکی از بزرگترین نقاط قوت آن باشد، زیرا باعث می شود بتوان کرفس را در مجموعه وسیعی از سوپ ها و سالادها گنجاند.

کرفس که عضوی از خانواده چتریان است، ارتباط نزدیکی با هویج و ازگیل دارد. مورخان بر این باورند که منشا آن در منطقه مدیترانه است، جایی که به دلیل خواص دارویی آن مورد توجه بوده است.

 

فواید سلامتی

کرفس که به طور گسترده به عنوان یکی از سالم ترین میان وعده های موجود شناخته می شود، منبع فوق العاده ای از فیبر است. محتوای فیبر آن به ویژه با توجه به کالری کم این سبزی چشمگیر است. این آن را برای کسانی که نگران کاهش وزن یا حفظ هضم سالم هستند، گزینه ای عالی می کند. به همین دلیل است که در بسیاری از مکمل های لاغری مانند قرص کارویل حکیم مومن از کرفس استفاده می شود.

اگر به فکر استفاده از مکمل های لاغری هستید می توانید قرص لاغری اسلیم کوئیک گل دارو را نیز امتحان کنید. انواع مکمل های لاغری در داروخانه آنلاین موجود هستند.

سایر فواید کلیدی کرفس عبارتند از:

پیشگیری از سرطان

کرفس سرشار از آنتی اکسیدان است که شامل انواع شناخته شده ای مانند فلاونوئیدها و ویتامین C و همچنین لونولارین و برگاپتن است. این آنتی اکسیدان ها و سایر آنتی اکسیدان ها به جلوگیری از استرس اکسیداتیو کمک می کند. استرس اکسیداتیو می تواند منجر به سرطان شود.

مدیریت فشار خون

کرفس سرشار از نوعی ماده شیمیایی گیاهی به نام فتالید است. تصور می شود که این ترکیب بافت های دیواره شریان را شل می کند تا جریان خون سالم را بهبود ببخشد. این افزایش جریان خون می تواند منجر به کاهش فشار خون شود. شرکت کنندگان در یک مطالعه قابل توجه که شامل عصاره دانه کرفس بود، کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را تجربه کردند.

پیشگیری و درمان بیماری آلزایمر

تحقیقات نشان می دهد که عصاره دانه کرفس که به نام L-3-n-butylphthalide شناخته شده حافظه را بهبود می بخشد. این عصاره می تواند نقش ارزنده ای هم در درمان آلزایمر داشته باشد و هم در وهله اول از بروز آن جلوگیری کند.

 

مواد مغذی

کرفس حاوی سطوح بالایی از چندین نوع آنتی اکسیدان از جمله فلاونوئیدها است. این مواد با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند تا استرس اکسیداتیو را محدود کنند و می توانند در کاهش خطر ابتلا به سرطان نقش داشته باشند.

کرفس همچنین منبع خوبی از مواد مغذی زیر می باشد:

  • ویتامین A
  • ویتامین C
  • ویتامین K
  • پتاسیم
  • فولات

مواد مغذی در هر وعده

یک فنجان کرفس خرد شده حاوی موارد زیر می باشد:

  • کالری: 14
  • پروتئین: کمتر از 1 گرم
  • چربی: کمتر از 1 گرم
  • کربوهیدرات: 3 گرم
  • فیبر: 1.6 گرم
  • قند: 1 گرم

نکاتی که باید به آنها توجه کنید

مصرف زیاد کرفس می تواند باعث نفخ یا گاز معده در برخی افراد شود. این عوارض جانبی ممکن است ناشی از سطوح بالای ترکیب مانیتول در این سبزیجات باشد که تحقیقات آن را مرتبط با مشکلات گوارشی می داند.

هنگام انتخاب کرفس، به دنبال ساقه های محکم بسته بندی شده باشید که به اندازه کافی ترد هستند تا با کمترین زحمت جدا شوند و باید رنگ سبز کم رنگ داشته باشند. از تهیهدساقه هایی با برگ های پژمرده خودداری کنید.

بهتر است کرفس را در کشوی یخچال خود نگهداری کنید. آن را در فویل بپیچید یا در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید. اگر به درستی نگهداری شود، تا دو هفته در یخچال می ماند. در غیر این صورت، می توان آن را برای نگهداری طولانی مدت منجمد کرد.